”Motionsslingan – en annan sida”

Bilder från Torslanda motionsslinga. 

Vi människor dras till vackra vyer. Det kan vara den fria sikten ut mot havet från Bohusläns klippor, de stora vidderna i de svenska fjällen, en stilla liten skogstjärn i den mörka skogen. Om man sedan som fotograf vill fotografera och avbilda landskapet kanske det blir ännu mer. Söderåsens bokskogar och dess mäktiga raviner, Sareks nationalpark med de storartade vyerna över Rapadalen. Eller en stilla vild skog i Björnlandets nationalpark.

Men det kanske inte slutar där utan letandet fortsätter längre och längre bort. Lofotens mäktiga fjäll och stränder, Island med sin fantastiska natur och ombytliga väder, Arches national park, i USA och dess mäktiga sandstens formationer.

Allt i jakten på det där perfekta storslagna som bara gör att man häpnar och som blir den där fantastiska Instagram bilden allt för ännu fler ”Likes” i sociala medier.

Men vi glömmer då att naturen/landskapet finns ju överallt runt om oss. Bara vi stannar upp och tillåter oss själva att se det.

Det är därför jag har gjort detta projekt ”Motionsslingan – en annan sida”. Att visa att det finns ett landskap väldigt nära oss. Kanske inte alltid så lättillgängligt och insmickrande som en solnedgång vid västerhavet.

Motionsslingan används av många för motion, rekreation, promenad med hunden och så vidare. Men inte så många av oss avviker från själva slingan och går ut i den natur som finns bortanför den upplysta slingan.

Ett landskap i det lilla som det behövs tid att upptäcka. Men när du väl upptäcker det så inser du att det finns överallt, på din väg till jobbet eller den där söndagsutflykten i ett naturområde, ja överallt till och med den där bortglömda delen av din trädgård.

Detta är mitt försök att visa att det finns något nära oss bara vi ger det tid, stannar upp och tittar oss omkring.

Torslanda våren 2022

Roger Nilsson