Kan man tävla i fotografi? Resultat RIFO 2024

Nu i helgen har Riksförbundet Svensk Fotografi haft sitt årliga möte RIFO 2024. Och i och med det den årliga fototävlingen för samtliga i svenska fotoklubbar.

Man kan ju ställa sig frågan, ”kan man tävla i fotografi?”. Precis som samma fråga dyker upp i alla konstnärliga uttrycksformer. Men det kan man ju, för det finns tävlingar och då kan man tävla….. Om rätt låt vann eller rätt bild det får vi överlåta åt det enskilda tyckandet
Men det är ju bara att erkänna att jag blir glad, mallig och lite stolt när jag får olika former av utmärkelser för de bilder/serier jag skickat in till denna tävling
Så min lilla ”Hall of fame”
Diplom – Kollektion påsikt ”Landskap i strandkanten”
Diplom – Kollektion digitalbilder ”Mönster i isen”
Antagen – Enstaka digitalbild ”Tångruska på stranden”
Antagen – Enstaka digitalbild ”Lugn morgon”
Att flera av dessa bilder var ur mitt projekt ”Shoreline To Horizon” gör mig lite extra glad och ger kraft att jobba vidare på det temat.
Så en liten förklaring till mina vänner som är lite längre ifrån det där med foto och fotoklubbar.
Kollektion påsikt betyder 3-5 bilder utskrivna och monterade så att man kan ta på dem rent fysiskt , är det digitalt så är det med digitala bilder.
Mina egna tolkningar av de olika utmärkelserna, om de är rätt vet jag inte men min tolkning 😉
Antagen: Bilden kom med i semifinalen. Betyder att den visas upp men inte till finalheatet
Diplom: Med i final men ej på medaljplats
Brons, Silver, Guld: medalj ja du fattar.
Vilket fall som helst kul att se så många fantastiska bilder från alla duktiga svenska amatörfotografer ute runt om i Sverige.
Samt skänker en tanke till de jurymedlemmar som fått flyttlådevis med fysiska bilder att se på samt tusentals digitalabilder att bedöma inför denna helg.