Stockholm fotomaraton 19-20 augusti 2017

För tredje året var jag nu med på detta kuliga event som ger ömma fötter och leder. En chans att få uppleva hur jag själv reagerar kl fyra morgonen när ett nytt helt omöjligt tema dyker upp på temakorten

Lördagen började ju inte så bra vaknade upp i fotomobilen till ett ihärdigt regnande mot taket, då kändes det ju inte så kul att veta att om några timmar var det dags att stå i Rålambshovsparken och ha 24 timmar framför sig. Väderprognosen indikerade dock att regnet skulle sluta vid 11 snåret och för engångsskull denna sommar stämde det. När jag gick mot start över Västerbron slutade regnet och så sakta torkade staden upp.
 

 

Jag hade ungefär samma taktik som förra året dvs skulle köra en svartvit tonad variant , liggande format på bilderna och försöka vara snabb med att hitta ett motiv och skapa en bild som följde temat. Funkade enda till tema två det plötsligt blev en stående bild, glömde helt av mig där och kom inte på mig att jag hade gjort det tills jag hade gjort tema fyra. Försent och korrigera då tyckte jag. Dagen och kvällen flöt på bra tyckte jag så det blev till och med några timmars sömn mitt i natten så jag var lite sen till stationen på Smedsudden  där jag dök med 15 minuters marginal innan de stängde kl 05:00.

Så här blev blev resultatet 
Vissa bilder och tolkningar är jag mer nöjd än andra några är jag riktigt missnöjd med. Vilka? ja det håller jag för mig själv…..
Som vanligt så är det bara notera att tänk om man hade fått göra lite justeringar efteråt i bildbehandling , bara sådan där saker som att räta upp en bild som lutar , eller ta bort den där lilla lilla saken i bildkanten som jag inte såg i hastigheten i sökaren. Men nåväl det är ju det som är en del av tjusningen med denna mara.

 

Lämna ett svar